Elizabeth Arden Red Door toaletna voda


Od divne Slađe sam dobila nekoliko dekanta njenih parfema za probu a najviše mi se dopao Red Door, koji sam brzom brzinom kupila! Osvojio me je i toliko mi je prijao zimus!

Ali, nije bilo tako jednostavno jer Red Door nije regularna toaletna voda. To je klasik iz 1989. koji je kasnije reformulisan, kao i većina njih. Ne znam koliko se sam miris promenio s obzirom da prvi Red Door nikada nisam probala, ali je već neko od tih izdanja povodom 20ogodišnjice ili ograničeno izdanje (koje mi je Slađa poslala) povodom 100godišnjice kuće Elizabeth Arden postalo današnji Red Door. Imala sam volju da istražim priču do kraja, ali sam se samo zbunila. Došla sam do nekog svog zaključka da je verzija iz 2011. ustvari današnji Red Door jer su po notama na sajtu i PunMirisu isti a i po mom nosu 😊.


Prvi Red Door je dobio FiFi nagradu za izgled prestižnog mirisa 1990. a onda je 2013. ušao u Hall of Fame, jer je zaista izdržao test vremena!
Ovo je prva crvena bočica parfema koji sam kupila! Nikada nisam nešto padala na mirise iz crvenih bočica, kao ni iz zelenih! Međutim, iza ovih crvenih vrata (po čemu je Elizabeth Arden kuća poznata) se krije izuzetna otmenost i prava damska ženstvenost. Ja je nikada nisam videla ni na jednoj polici, mada mi je rečeno da se mogla (a možda i dalje može?) kupiti u nekoj od Lilly drogerija. Na Notinu se još uvek mogu naći sve mililitraže (30-50-100).


Iz Elizabeth Arden kuće nam poručuju da je ovo isti klasični miris u novom elegantnom pakovanju. Meni je nova bočica lepša od stare 😊
Nisam ljubiteljka ruže ali je ona ovde tako lepo uvaljana u med i izmiksana sa ostalim cvećem (jasmin, frezija, ilang ilang, cvet narandže, đurđevak, ljubičica) da je krajnji rezultat upečatljiva otmenost i prefinjenost starog kova.

Ne znam da li bi se dopala ljubiteljkama stare i originalne verzije, ali ljubiteljkama medeno-cvetnih-opojnih mirisa verujem da bi 😊. Odličan izbor za hladne dane i noći, kada želite da se osetite kao ženstvena, otmena dama.

Postoji i EDP verzija, ali sam čula da je slabija postojanost od EDT verzije. Svakako se obe danas teško mogu naći i mislim da sam možda ugrabila poslednju priliku da je imam. Na internetu sam viđala i Red Door flankere kao što su Velvet, Aura... ali ih nikad nisam probala. Elizabeth Arden parfemi današnjice nemaju bog zna kakvu postojanost i auru, ali su za svoju cenu (na sniženju) sasvim pristojni i isplativi.


╍ KAKVI SU VAŠI UTISCI O RED DOOR EDT/EDP?

╍ DA LI VOLITE ELIZABETH ARDEN PARFEME?

 

Podelite:

0 komentara