HiPP Babysanft krema


Ovu kremu sam kupila još prošle godine, u nameri da je koristim kao kremu za ruke. Ona je trebalo da predsavlja zadnju opciju pre konačne kupovine kozmetike za atopičnu kožu a i neki poznanici su mi je preporučili jer je odgovarala njihovoj deci koja imaju ekcem. Pre nje nisam probala ništa od HiPP kozmetike.


Mislim da svi već znamo da nam HiPP dolazi iz Nemačke, da su na tržištu još od kraja 19. veka, prevashodno sa hranom za bebe. Ne znam tačno kada su kozmetiku uvrstili u svoju ponudu, ali znam da ih ima svuda po Evropi, pa i kod nas. Mogu se kupiti u svim drogerijama, hiper/mega/super marketima... Babysanft linija sadrži sve što je potrebno za negu bebine kože, od maramica do šampona a ja vam danas prenosim utiske o kremi za negu cele kože, takoreći univerzalnoj kremi.


Plastična tubica sadrži 75 ml proizvoda a cena joj je oko 300 dinara, mada se često može naći na popustu, po ceni od nekih 200 rsd. Ja sam moj primerak kupila u Rodi, baš na jednom takvom sniženju 😊
Tekstura kreme je gusta i bogata. Dovoljna je mala količina da se lepo prekrije koža. Miris je prelep, čist i nežan, ali se ne zadržava na koži bog zna koliko. Ono što se zadržava je mekoća, što je izuzetno pohvalno!

Kao što sam rekla, planirala sam da ovu kremu koristim na rukama. Međutim, tada kada sam je probala, krajem prošle godine, mi nije odgovarala tj. nije mi pomagala kod ekcema pa sam krenula da je koristim na ostatku tela, gde imam suvu kožu ali ne i atopičnu. Tako sam i stekla utisak o toj mekoći kože koja traje i do sledećeg tuširanja. Odlična je za suvu kožu!


Što se beba tiče, proizvođač je preporučuje od prvog dana, mada ja nisam sigurna da bih je koristila tako rano. Sa svim ostalim navodima se, u principu, slažem, osim toga da može biti dobra i za atopičare. Ipak, svesna sam da postoji puno vrsta dermatitisa, pa nekome možda bude i odgovarala. Kod dishidrotičnog ekcema se meni nije dobro pokazala.


U većem delu ova krema sadrži suncokretovo ulje a kasnije vidimo i bademovo i pantenol koje je uvek dobro da sadrže bebeći proizvodi. Iako HiPP izbegava štetne sastojke, ovde ima malo sintetike u vidu stabilizatora i parfema, zbog čega mislim da možda nisu pravi izbor za tek rođene bebe. Proizvođač, međutim, navodi da mirisne komponente ne sadrže alergene a ja nemam šta da im zamerim jer oni ipak nisu prirodna kozmetika. Kakva sve bebi kozmetika dominira našim tržištem, ovo je svakako mnogo bolji izbor!


⬏ DA LI STE KORISTILI HIPP KOZMETIKU?
⬏ KAKVA SU VAŠA ISKUSTVA?
 

Podelite:

0 komentara