Biobaza roll-on dezodorans Green Spirit ~ Ruzmarin & Verbena


Prošlog decembra je Aleksandra sa Još jednog bloga 😊 objavila svoje favorite godine i malo je reći da me je zainteresovala za Biobaza dezodoranse! Znala sam za neke antiperspirante koji ne izdrže trening/vežbanje bez neprijatnih mirisa, a činjenica da je to uspeo neki prirodni dezodorans me je naterala da ga prvom sledećom prilikom kupim, i to u setu 1+1 😁


Biobaza u svojoj ponudi ima nekoliko vrsta (mirisa) ovih roll-onova a kod nas se mogu kupiti ljubičasti, braon, rozi i ovaj zeleni, gde nam boja približnije govori kakav miris možemo očekivati. Kada sam decembra prošle godine kupovala ovaj, nisam mogla da biram jer je na polici bila samo ova varijanta. 
Cena svih dezodoranasa je negde do 400 dinara a mogu se kupiti u dm-u, Lilly-ju, Rodi, Idei...


Pakovanje je simpatično i lako za korišćenje. Miris je baš zelen, travkast, svež i citrusan, što meni, s godinama, sve manje prija jer mi je nekako kiselkasto i podseća me na sredstva za čišćenje. Ja ipak preferiram bebi i puderaste mirise, pogotovo u dezodoransima, ali ko voli svežije i blago oporaste, Ruzmarin & Verbena će mu odgovarati!

Ono što pre kupovine nisam znala, a nisam se dodatno zainteresovala u prodavnici da pročitam, je da  ovaj dezodorans ipak u sebi sadrži aluminijum! Ne onaj ozloglašeni aluminijum hlorid u antiperspirantnim dezodoransima koji ne koristim već godinama, već kalijum alum (potassium alum). On jeste prirodni sastojak (Biobaza navodi da je sastav ovih dezodoranasa 99% prirodan) jer je aluminijum ipak mineral ali reč aluminijum i reč dezodorans u jednoj rečenici uvek izazivaju zabrinutost, bar kod onih koji svoju kozmetiku biraju pažljivije!

Ovaj sastojak je čest u dezodoransima prirodnih proizvođača, koji se nazivaju kristalni ili mineralni dezodoransi.

Malo sam istraživala i saznala da su molekuli kalijum aluma veći od aluminijum hlorida pa ih koža neće tako lako upiti. Oni bi takođe trebalo da oforme sloj koji će smanjiti razvoj bakterija, zaduženih za neprijatne mirise. Međutim, oni ipak sadrže aluminijum tj. ovi dezodoransi nisu bez njega, nisu aluminium-free, što bi se reklo 😊

Što se tiče efekata, za nedelju dana korišćenja, ne mogu da se požalim! Ovaj dezodorans zaista dobro drži i zaista može da vas prati i tokom većih fizičkih napora, ili tokom ovih toplih prolećnih dana. Mislim da će biti dobar i za leto, ali o tome ću pisati tada.
Ovaj dezodorans neće sprečiti znojenje, ali što se neprijatnih mirisa tiče, ovo je zaista najbolji prirodni dezodorans koji sam koristila!
Nisam primetila nikakve loše efekte i za moj ukus, mana mu je miris. Mana mu je i aluminijum koji možda nije dokazano loš, ali neka dokažu i da nije, pa ćemo svi odahnuti 😊 Onda ću ga možda opet kupiti! (Mada sam u naletu nekih preporuka i noviteta na tržištu pre par meseci kupila par dezodoranasa i sada mi se nešto i ne mili da proverim da li i oni sadrže pomenuti sastojak 😐)


Sastav mi je bio nezgodan za slikanje pa ću ga ovde prekucati:

Voda, glicerin, potassium alum, miris (prirodni*), ksantan guma, ekstrakt lista masline, ekstrakt lista žalfije, caprylyl glycol, ulje lista ruzmarina, ekstrakt verbene, limonen, citral, linalool, geraniol, citronelol i eugenol.

* verovatno na bazi eteričnih ulja?


Sve u svemu, efekti su dobri i verujem da je ovo daleko bolji izbor od antiperspiranta, čemu sam i svedok 😊 jer, ponavljam, od svih prirodnih dezodoranasa, ovaj se pokazao najboljim! Ko ne brine zbog sastava tj. aluminijuma, neće imati briga. Ja nisam mirna, ali daleko od toga da paničim, već nastavljam da ga koristim do kraja, do kraja obe bočice, koje će mi verovatno pokriti leto.


⬷ DA LI STE PROBALE BIOBAZA DEZODORANSE?
⬷ DA LI STE PROBALE DEZODORANSE SA POTASSIUM ALUM SASTOJKOM?
⬷ KAKVA SU VAŠA ISKUSTVA I MIŠLJENJE?


Podelite:

6 komentara

 1. Ja sam kupila muški Biobaza Power-Up roll on, i to samo zato što me je miris oduševio (limun i bergamot). Jako sam bila zadovoljna i brzo ga potrošila, ali nisam ponovila kupovinu - jer nigde nisam mogla da nađem ovu mirisnu verziju! :)

  ОдговориИзбриши
 2. Baš mi je drago da se i tebi dopada koliko i meni! :) a potencijalni aluminijum nisam ni spazila baš zato što mu je naziv drugačiji... U svakom slučaju, složiću se s tobom, daleko je zdravija opcija. Meni se najviše sviđaju mirisne note, trenutno koristim sa medom i pre pre predivno miriše, čak i meni koja inače ne voli med :D

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Koja bi se onda mirisna nota meni dopala, da je tako bebi/čista/puderasta/pamučna od njih? Ovaj braonkasti, Silky Comfort?

   Избриши
  2. E ne znam kakav je Silky, probala sam samo od Jojobe i Honey Kiss. Mada miris se svakako izgubi u toku dana tako da... :)

   Избриши
  3. Stvarno? Ja miris dosta dugo osećam, mada možda zato što mi se ne sviđa :D

   Избриши