Alverde mleko za telo Bio Kakao & Bio Hibiskus


Od svih prirodnih mazalica za telo, Alverde Kakao i Hibiskus sam kupila najviše puta! Kako su polako pristizali drugi prirodni proizvođači, a ja se zasitila ovog mleka, počela sam da koristim neke druge a onda sam prošle godine, na Alverde polici u dm-u primetila da se pakovanje starog omiljenog mleka promenilo. Prisetila sam se koliko mi je prijala stara verzija, pa sam odlučila da isprobam i novu, i vidim kako sada stvari stoje. Zadnji put sam ga koristila 2016.


Osim pakovanja i vidljive oznake da su sirovine organske (natpis Bio) izgledalo je da se ništa drugo nije promenilo. Tačne cene se ne sećam, ali znam da sam uhvatila neki popust i platila ga dvestotinak dinara. Promenjeno pakovanje i dalje sadrži 250 ml mleka i mislim da je sada bolje tj. mekše pa će se sada mleko lakše istiskivati kada se potroši više od pola, što je sa prethodnim pakovanjem išlo teže.


Struktura ovog mleka, namenjenog prevashodno suvoj koži, je i dalje gusta i bogata. Pomalo je lepljiva. Prelepi miris je sada, čini mi se, jači ali ne mogu da se otmem utisku da se sada više oseća alkohol.
Sve u svemu, nega je divna i ovo je i dalje moja omiljena Alverde mazalica, pa bih je preporučila svim suvokošcima.


Kada govorimo o sastavu, primetićemo promenu u odnosu na prethodnu verziju i to baš vezanu za alkohol, koji se sa trećeg mesta popeo na drugo, zato se toliko i oseća. Nekada je na njegovom mestu bilo sojino ulje, koje je sada na četvrtom, iza glicerina. Ostatak je isti.


⬹ KOJA JE VAŠA OMILJENA ALVERDE MAZALICA?
⬹ DA LI STE PROBALE NOVU VERZIJU OVOG MLEKA?


Podelite:

2 komentara

  1. Volim pojedine njihove mazalice. Smeta mi pomenuti alkohol i u nekim proizvodima bas se previse oseca i iritira mi kozu :(

    ОдговориИзбриши