Farcom Cream farba za kosu ~ 7C Pepeljasto plava


Na nekoliko nivoa sam napravila promašaj (i) sa ovom farbom  ali prvo da vas uvedem u priču 😏. Ukratko, pokušavam da nađem farbu koja će biti ista kao moja prirodna boja 😀 jer se ne farbam što volim nego što sam počela da sedim. Moja prirodna je neka svetlo smeđa i čini mi se da sam ubola baš takvu sa InSight farbama, ali se one više ne uvoze. Trebalo je da je recenziram, jer bih sada znala koja je to nijansa bila. Kako je od tada prošlo skoro 2 godine - zaboravila sam, ali je neka od ove dve (5.0 i 6.0). Ona mi je odgovarala u svemu: odlična nijansa, nema amonijaka, nema smrada, pristojna cena, dostupna kod Alexandrovih distributera...
Od tada sam samo grešila: Free Limix 5 mi je tamna a 6 svetla, sa Impression Dark Brown sam totalno potamnila i uopšte mi nije odgovarala generalno, a onda me je drugarica ubedila sa uzmem ovu Farcom.
Inače, negde sam pročitala/čula da je bilo koja profesionalna farba bolja od drogerijske, pa sam se ka njima i orijentisala. I to ni 5 ni 6 😀 nego uzmem 7C, da kobajagi posvetlim ovo što mi je Impression zatamnila ali i da malo neutrališem taj neki ljubičasti odjsjaj koji sam dobila sa njom.


Farcom je grčki brend nastao još sedamdesetih, kod nas poznat uglavnom po tim profesionalnim farbama. Ipak, mogu se kupiti i po drogerijama. Ja sam moj primerak uzela u Lillyju i ne sećam se koliko sam je platila, ali vidim da joj je cena u njihovoj online prodavnici sada nekih 500 dinara.


Pakovanje je standardno po svemu i sadrži 60 ml boje za kosu. Meša se u odnosu 1:1 ili eventualno 1:1.5 ako hoćete veće posvetljivanje. Farba sadrži amonijak.


Ja sam zamešala pola farbe i premazala koren (izrastak) tih delova glave gde mi rastu sede. (I dalje ne želim da prefarbam celu kosu jer 1) ne bih se sama usudila, 2) kosa mi je dugačka a gusta pa bi to bio i finansijski poduhvat odjednom i 3) onda definitivno ne bih znala kakva mi je prirodna boja 😀)
Na kosi sam je držala pola sata ali nakon pranja i sušenja - videla sam da sam pogrešila i da mi je koren dosta svetliji a da prethodno farbano Impressionom nije baš neutralisalo.
Očekivala sam i da boja bude manje svetla jer je u njihovom katalogu to izgledalo ovako


ali katalozi su toliko puta omašili, pa što ne bi i kod mene 😊

Sve u svemu, farba kao farba je ok, nema fleka (mada sa 7 je to i nemoguće, zar ne?) i definitivno posvetljuje i (prirodno) tamniju kosu. Što se sedih tiče, nije ubola baš svaku ali kako se ja sama farbam, ne smem baš nju da okrivim za to 😊.
Sada koren ima neki možda i crvenkasti odsjaj, što mi je opet ne sviđa. Sve u svemu, pepeljastog ili hladnog nema. Veća cena i sadržaj amonijaka me dodatno odbijaju, pa ne verujem da ću ih dalje istraživati.

Na dnevnom svetlu

Na veštačkom svetlu

Skupljam kosu i čekam sledeće farbanje 😀

Volela bih kada bih pronašla odgovarajuću nijansu kod Free Limix farbi, nešto između njihove 5 i 6, pa nisam sigurna da li da probam 5.00 ili 6.00, ili možda 5.03 i 6.03?


⤠ ŠTA VI MISLITE?

KAKO VI FARBATE KOSU?
JESTE LI KORISTILI NEKU OD GOREPOMENUTIH?
DA LI ZNATE ŠTA MI TREBA? 😀 ⤟



Podelite:

2 komentara

 1. Ух, потресла сам се кад сам прочитала! Таман нађем добру фарбу а они престану да је производе... Сада више ни не водим рачуна о боји косе, само ми је важно да сам офарбана. А волела бих да имам боју коју желим.

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Još gore - taman nađem dobru farbu, a oni prestanu da je uvoze :D
   Koju boju želiš? :)

   Избриши