Mikroliz peptidni serum za lice


Kada vidite kod mene na blogu neki ruski brend koji ne može da se kupi u Srbiji, jasno vam je da sam proizvod dobila od Bobice 💗. Mikroliz krema za oči mi se pokazala odlično, a sa ovim serumom za lice je već od prvog dana bilo povuci-potegni. Bobicine utiske možete pročitati u recenziji na njenom blogu.


O peptidima u kozmetici se sve više govori pa samo da razjasnimo da u sastavu nekog kozmetičkog proizvoda nećete naći naziv peptid jer njih ima više i nemaju svi iste karakteristike. Naziv peptid ćete pronaći u opisu npr. kreme i to generalno u anti age nezi ali kada malo više krenete da istražujete o tome, shvatićete da su peptidi sastavljeni iz molekula čija je veličina ustvari najbitnija. Što manji molekul (dipeptid), to je penetracija u kožu bolja.
Dalje, saznajemo da svaki peptid ima svoje mesto gde treba da stigne da bi se desio taj anti age, pa onda shvatamo da su bitne aminokiseline i silne neke kombinacije koje će vam dati rezultat koji nam je potreban. Sve u svemu, manji peptidi prodiru u dublje slojeve dok veći ostaju negde na koži i popunjavaju te plitke borice. Neka dobra kombinacija može da ih progura dublje u kožu, ali u većini proizvoda, to funkcioniše tako.

Ja do sada nisam bila svesna da sam koristila peptide i generalno nemam potrebu da koristim anti age kozmetiku još uvek, jer sam još na nivou da dobra hidratacija završava posao. Međutim, kada sam krenula više da čitam o njima, shvatila sam da sam već probala serum i kremu sa sastojkom Human Oligopeptide-1 pre par godina.

Pre nego što ću probati Mikroliz serum, bila sam ubeđena da će biti fenomenalan za dnevnu negu jer je dosta tečan i lagan, bukvalno mlečan. Međutim, već posle prva dva-tri nanošenja, meni su počele da se javljaju bubuljice koje bi definitivno otišle u akne, da nisam prekinula upotrebu. Šta mi to govori? Da mojoj koži ne odgovaraju dnevne kreme čak iako su lagane sve dok ih koža sama ne zatraži a to se ogleda u suvoći ili dehidrataciji. Tokom zime, posle jutarnjeg čišćenja lica (sapun + hidrolat) koža oko usana u 99% slučajeva je suva i zateže, a ponekad i ceo nazolabijalni deo. Kada nanesem ovu kremu samo oko usana i na nazolabijalne vertikale, u tankom sloju, nemam nikakve probleme sa bubuljicama i aknama, već naprotiv, koža je hidrirana, obnavljena i elastična i nema nelagodnog osećaja. Dakle, kod mene se još jedanput potvrdilo: moisturizer samo na suve delove!

Kako mi ti isti moisturizeri ne smetaju kao noćna nega (verovatno zato što noću nisam aktivna) rešila sam da probam ovaj serum i kao noćnu negu. Međutim, nakon nedelju dana, situacija sa bubuljicama se ponovila i sada definitivno znam da meni ovakve kreme uopšte ne odgovaraju.


Moje mišljenje je da koži ne treba davati više nego što vam traži! Ako bih morala precizno da kažem kada i gde treba nanositi anti age kreme ako imate kožu sklonu bubuljicama, to je onda samo suvi deo kože. Na taj način sam i nastavila da koristim ovu kremu ali samo posle jutarnjeg čišćenja na vidljivo suve delove.


Kada govorimo o sastavu ovog seruma, vrlo je jednostavan: mlečna surutka, dipeptid poznatiji kao karnosin i keloidno srebro. Možda su bubuljice posledica surutke?

Proizvođač je preporučio da se ovaj serum koristi ispod dnevne kreme, što bi meni definitivno bilo previše! Navode još i da se može javiti osećaj zatezanja, što znači da peptidi deluju! Iskreno, ja nisam osećala zatezanje tj. koža me zateže dok ne stavim ovaj serum (ili neki drugi moisturizer 😃).


➹ KAKVA SU VAŠA ISKUSTVA SA ANTI AGE KOZMETIKOM NA KOŽI SKLONOJ BUBULJICAMA/AKNAMA?


Podelite:

0 komentara