Uriage Bariederm Insulating Repairing krema

Foto: Uriage.com

Za Bariederm liniju od Uriage-a uopšte nisam čula dok mi farmaceutkinja iz Benu apoteke nije dala tester. Kada sam posle malo googlala, pomislila sam da mi baš tako nešto treba: izolacija atopične kože od spoljnih uticaja sa istovremenim obnavljanjem potencijalno oštećenih mesta na koži.


Full size pakovanje Bariederm kreme sadrži 75 ml i košta oko 1300 dinara. Namenjena je koži lica, tela i ruku i relativno je nova na tržištu.
Tekstura je lagana i brzoupijajuća. Tester sam potrošila u rekordnom roku pa je krajnji utisak da je krema malo slaba za mene i za sada bih je stavila u kategoriju sa Decubal Lipid, Uriage Xemose emolijentnom i LRP Cicaplast Baume B5. To su kreme  za koje (dok se ne dokaže suprotno 😊) mislim da moraju da se koriste uz blagi sindet (kakav je za mene jedino LRP AP+), u suprotnom ekcematozna mesta počinju da zatežu posle određenog vremena pa se stalno mora dodavati još i još a opet je vrlo moguće da se ekcem opet javi.


Tester je imao zanimljiv poklopac kakav do sada nisam videla. Korišćenje kreme se olakšava jer nema navrtanja a krema se uopšte ne skuplja oko otvora.


Kada dođemo do sastava, vidimo da ima sintetike i silikona, pa je jasno na čemu je bazirana izolacija. Sve je skroz korektno i čak vrlo pohvalno za jedan proizvod medicinske kozmetike osim konzervansa sa ureom za koju se zna da oslobađa formaldehid. Ipak, verujem da su količine ovde toliko male da realnog straha ne bi trebalo da bude ali nije zgoreg pomenuti zbog potencijalnih iritanasa i alergena.


➩ DA LI STE PROBALI NEŠTO OD BARIEDERM PROIZVODA?
➩ KAKVI SU VAŠI UTISCI?


Podelite:

0 komentara