CocoShea Beauty Balm balzam za negu kože oko očiju


Ko me prati od samih početaka, zna da sam možda i izbegavala hand-made okoloočne mazalice najviše zbog toga što sa jednim Manna puterom nisam imala najpozitvnije iskustvo, na duge staze. Tu sam negde izgubila volju i želju da isprobavam neke druge i okrenula sa pretežno Alverde proizvodima.
Kako sam Beauty Balm dobila u gift boxu samog proizvođača, eto mene nakon 3-4 godine kako ponovo isprobavam domaću radinost na toj delikatnoj koži oko očiju 😊


Beauty Balm je spakovan u plastičnu teglicu od 15 ml i košta 350 dinara. Postoji i varijatna od 30 ml, koja košta 600 dinara. Može se naručiti u CocoShea online prodavnici, na Facebooku.

Ispod poklopca se nalazi zaštitna plastika koja čuva proizvod mada su svi CocoShea proizvodi zaista sveži i napravljeni vrlo skoro od trenutka kada ih vi dobijate! Kako govorimo o malom domaćem proizvođaču, jasno je da tu niko nije gurao svoje prste, isprobavao i mirisao i sa te strane možemo da se opustimo 😊

Ispod zaštitnog poklopca, nalazi se snežno beli, pahuljasto meki puter sa lepim, nežnim mirisom. Koristeći njihov puter za telo, podsetila sam se kako moja koža zimi obožava prave prirodne putere a onda, kada sam prvi put nanela Beauty Balm na kožu oko očiju, videla sam da i ona ne voli ništa manje ovu stvarno bogato hranljivu mazalicu!

Ja nemam masne kapke i ne znam kako bi se kombinacija prirodnih ulja i putera tu pokazala, ali mislim da je zima pravo vreme za isprobavanje tako nečeg! Ako ništa drugo, verujem da bi se odlično pokazala posle večernjeg skidanja šminke sa očiju. Ovaj balzam će u sekundi nahraniti suvu kožu i učiniti da ona dobije onaj pravi zdravi sjaj sveže i odmorne kože.

Kako je moja koža zimi još i suva, ja nemam problem da ovaj balzam koristim i ujutru. Najviše mi se sviđa to što je bukvalno ceo dan zona oko oka hidrirana i sada kada su temperature najniže. Nema nikakvog zatezanja (što mi je redovna pojava bila sa Babuškinim serumom već od oktobra!) a i na kraju dana, koža izgleda kao da je na nju tek stavljena krema! Jasno je da sam se ja ponovo zaljubila u hand-made prirodnu kozmetiku!

Što se šminke tiče, nanosim je nekih minimum pola sata od nanošenja ovog balzama. Nisam primetila nikakvu razliku u kvalitetu senke, krejona, maskare... ali, iskreno, ne bih mogla da kažem kako bi masniji kapci reagovali. Možda bi im ovo bila dobra podloga, a možda i ne.

Još jedna pozitivna stvar je što je ovaj balzam dobar i za vaše trepavice jer svako ko je koristio čista biljna ulja i putere zna koliko oni umeju da ojačaju iste, a neka i da ubrzaju njihov rast.

Ono što mi se dopalo još u prezentaciji ovog balzama je nepretenciozna priča proizvođača i osvrtanje na to da vam ovaj balzam neće skinuti godine i bore ali da će svojom negom ublažiti postojeće i usporiti pojavu novih sa čime se, u teoriji, u potpunosti slažem.


Ono što mene najviše zanima je da li će mi Beauty Balm odgovarati i nakon šest meseci, jer otprilike u to neko vreme moja koža oko očiju se zasitila Manninog putera na bazi ulja koštica kajsije i ši putera. Kako je Beauty Balm na bazi ši putera, iskreno se nadam da će kokos, vitamin E, noćurak i badem nešto promeniti i da će ovaj balzam i dalje biti sjajan na mojoj koži jer je pritom i cenovno odličan pa bi mogao da postane moj stalni izbor!


➫ KAKVA SU VAŠA ISKSUSTVA SA HANDMADE OKOLOOČNIM MAZALICAMA?


Podelite:

2 komentara

 1. Сјајно! Свежи и ''ручно'' прављени производи су увек бољи избор и дају бољи ефекат од мас-маркет ''300 година рок трајања'' варијанте. Добро је што тај тренд полако долази и код нас.
  Кад сам била млада, говорили су да апотекарке имају леп тен баш зато што користе свеже направљене креме за лице. Изгледа да ефективност козметике зависи од датума прављења - што млађа то делотворнија!
  Примећујем на Инстаграму да се и код нас у продаји појављује козметика направљена од Арома Зона састојака, мале серије, свежи, ручно прављени производи. Мој став поводом ''производње на црно'' је познат, мада кад видим како варају ови познати белосветски брендови, почињем да преиспитујем своје ставове.

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Da znaš! Sveži proizvodi jesu možda malo zahtevni u smislu čuvanja i toga što je najbolje nekako ih potrošiti u cugu, ali koliko ih koža voli, to bar nije teško!

   Sve ima svoje plus i minus strane ali na kraju kvalitet za cenu uvek presudi i ne može da slaže. Pa onda sama nekako napraviš izbor :D

   Избриши