Manna kremasti dezodorans Geranijum & Ylang-ylang


Ako neće breg Muhamedu, onda će Muhamed bregu tj. može Manna da ode iz Srbije, ali zahvaljujući divnoj Mirjani koja čita moj blog, Manna je ponovo došla do mene! Hvala i ovako, Mirjana :*

Bila sam veliki fan Manninih sapuna i htela sam da probam i kremaste dezodoranse, ali nisam verovala da će se povući sa našeg tržišta samo par meseci od kada su ponudu i proširili na njih. Ja sam u tom trenutku imala veću zalihu dezodoranasa, pa ih nikada nisam ni probala, za čim sam kasnije zažalila, kada sam pročitala pozitivne recenzije drugih blogerki. A onda se pre par meseci dogodila Mirjana koja je u tom trenutku živela u Rumuniji, gde se Manna može regularno kupiti, i pitala me da li želim da mi odatle donese proizvode koje volim. Naravno da je to za mene bila fantastična vest, prevashodno zbog sapuna, a što se kremastog dezodoransa tiče, spojila sam lepo i korisno i radi besplatne dostave naručila četiri mini pakovanja u setu.


U to vreme sam koristila CD Lokvanj i kada sam ga potrošila, krenula sam da isprobam i ove Mannine, a prvi izbor je, sasvim slučajno, pao na Geranijum & Ylang-ylang. Ovaj dezodorans sam prvi put probala pre dve nedelje i koristila ga svaki dan.
Inače, dolazi u klasičnom Manninom pakovanju, limenoj teglici, od 15 ml. Standardno pakovanje od 50 ml košta nekih 9 evra, koliko je koštalo i kod nas u ono vreme, ako se dobro sećam. Ja sam kupila 4 mini pakovanja različitih mirisa koji koštaju ukupno skoro 20 evra.


Po otvaranju, ovaj dezodorans izgleda kao svaki drugi Mannin ši puter! Čak je i na dodir isti. Lako se nanosi i razmazuje i zaista je dovoljna količina zrna graška. Miris eteričnih ulja geranijuma ili ylang-ylanga nije moj idealni miris za pazuh. Ja preferiram bebi/puderaste/nežne/pamučne/prozračne :D mirise ali sam računala na njihovo brzo izvetravanje.

Možda oni i izvetre, ali neprijatan miris ostaje na pazuhu i nakon toga :( Mislim da kod mene nije u pitanju ni detoksikacija niti nešto drugo jer odavno ne koristim antiperspirante i proizvode sa štetnim sastojcima. Jeste da ovaj dezodorans koristim tokom leta i najvećih vrućina, ali to ga ne opravdava. Probaću ih, naravno, sve, i utvrditi da li na taj neprijatan miris utiču eterična ulja jer prosto taj neprijatan miris nije moj :D Znam sebe već duže od 30 godina i znam da to nisam ja :D Danas sam prestala da koristim ovaj i krenula sa testiranjem verzije za osetljivu kožu, bez mirisa, pa ću za nekih 14 dana znati, koliko svemu za telo dam fore ;)

Osim neprijatnog mirisa koji se definitivno javlja, nisam primetila druge nus efekte. Vlage ima, kao i kod svakog ne-antiperspiranta ali fleka nema, dok god se pridržavate količine zrna graška.

Mana ovaj dezodorans opisuje kao jutarnju rosu a ja se nikako ne bih složila. Ovom dezodoransu još jednu šansu mogu dati samo zimi a dalje ga ne bih preporučivala.


Svi proizvođaći prirodnih dezodoranasa koriste sodu bikarbonu i kukuruzni skrob. Geranijum & Ylang-ylang je u osnovi ši puter a tu je i kokosovo ulje, što garantuje dobru negu. Eterično ulje geranijuma i ylang-ylanga su tu radi mirisa, predpostavljam, ali tu je i ulje kamfora koje je možda i zaduženo za taj grozni miris? Ono je sigurno dobro za bakterije koje bi i trebalo da su uzročnici neprijatnog mirisa, ali ne znam da li na ovim vrućinama ono možda i jeste jedan od uzročnika, u kombinaciji sa ostalim?

Manna upozorava da ovaj dezodorans ne treba koristiti u trudnoći i tokom dojenja, zbog eteričnih ulja. Naravno, svi znamo ali nije zgoreg pomenuti, da ne odlazimo na spavanje sa dezodoransom, kao što ne radimo ni sa šminkom :)


DA LI STE PROBALI OVAJ DEZODORANS?
KAKVI SU VAŠI UTISCI?


Podelite:

2 komentara