Chandrika Sandal sapun za telo


Već sam vam spomenula da sam novembra prošle godine nakupovala ajurvedske sapune, nadajući se da će mi odgovarati i da će svi biti od kokosovog ulja. Tako sam naručila i ovaj, koji se ispostavilo da je namenjen nezi tela, a ne lica. Nema veze, ionako je baš jeftin!


Chandrika Sandal sapun je spakovan u papirnu kesicu pa u kartonsku kutijicu. Sadrži 75 grama i košta 150 dinara! Ima jak miris i mirisaće danima u vašem kupatilu. Sandalovina ima težak miris i nije univerzalan i takav da bi se svima dopao. Ja lično nisam fan, ali volim učinak koji tvrde da ima :)


Chandrika Sandal je poreklom iz Indije, a naš uvoznik  je Eko Rubis. Ja sam ga kupila preko Zelene apoteke, ali može se naći po prodavnicama zdrave hrane. Kompletan spisak za Srbiju možete pogledati ovde.


Sapun brzo i bogato peni, super čisti kožu i hladi je. Međutim, ovaj sapun je jak i ostavlja osećaj suve kože, još tokom tuširanja, pod vodom. Nakon tuširanja se vrati u normalu, ali ja uvek preko stavim i mleko za telo. Mislim da će za vrele letnje dane biti bolji izbor.


Proizvođač kaže da posvetljuje telo. Kažu da kokosovo ulje ima to svojstvo, ali ja lično ne volim beo ten. Uvek pre glasam za preplanulost ;)


Proizvođač kaže da ovaj sapun ne sadrži životinjske masti, ali je problem što ne kaže ni šta sve tačno sadrži tj. nije naveden kompletan INCI sastav. Koliko može da se sazna, ovaj sapun sadrži kokosovo ulje i ekstrakt sandalovine. Izgleda da po našim zakonima sme da se napiše "biljna ulja i ekstrakti" ali ne i da se navedu bar koji :(

DA LI STE PROBALI AJURVEDSKU KOZMETIKU?
KAKVI SU VAŠI UTISCI?

Podelite:

0 komentara