Goodcare Neem Guard Haldi - Chandan sapun


Nakon Chandrike, sledeći sapun koji sam počela da koristim za lice, je baš ovaj Neem Guard Haldi-Chandan. Dok sam pravila svoju online poružbinu na Zelenoj apoteci, videla sam da postoje dva Neem Guard sapuna. Jedan ima dodatak u nazivu Haldi-Chandan, što u prevodu znači kurkuma i sandal a drugi je samo Neem Guard. Ja sam se prvo uhvatila za Haldi-Chanldan, i tako prvo njega počela da koristim, ali sledeći je ova druga, basic verzija :)


Goodcare Pharma je još jedan indijski proizvođač ajurvedskih proizvoda. I ovaj sapun je jeftin, još jeftiniji od Chandrike! Košta nepunih 120 dinara, što je donekle i razumljivo s obzirom da je ovo biljni sapun sa palminim uljem, kao većinskim vlasnikom. Međutim, kako je ovo sapun iz uvoza stvarno je prejeftin, a za moje lice se pokazao mnogo bolje od nekih drugih i sklupljih.


Ovaj sapun dolazi u celefonanu, pa u kartonskoj kutijici obloženoj celofanom, opet. Nije jak kao Chandrika, ali i njegov miris se oseća kroz pakovanje.
Ima bogatu i mekanu penu, svojstvenu sapunima sa palminim uljem. Lepo čisti lice i odgovara mi i nakon dva meseca, što znači da je prošao sve testove :) Ipak, ja i dalje stojim iza toga da mi najviše odgovaraju sapuni sa kokosovim uljem, jer po meni, oni ipak najbolje čiste pore, bar moje :)


Sapun lepo miriše, ali mi ne miriše baš prirodno. Isušuje kožu manje-više kao i svaki sapun, pa ko je kako navikao. Što se bubuljica i akni tiče, kao što sam rekla, više mi je odgovarao Chandrika sapun jer je omogućavao da se pore sporije napune, ako ovo ima smisla?
Mojim porama je potebno dobro čišćenje, da se ne bi brzo zapušile (čemu u jako sklone).


Proizvođač verovatno nije u obavezi da navede pun INCI sastav, pa ga zato i nema. Ja to ne volim jer smatram da to može da znači da se nešto krije. Oni navode samo ključne sastojke: sandal, kurkuma, nim ulje, biljni ekstrakti, glicerin, palmino ulje i mirisi. Kažu da je dobar za podmlađivanje, negu i ishranu kože.

Ja bih vam ga svakako preporučila ako vam je potreban dobar čistač. Za problematično lice bih pre savetovala Chandriku. Haldi-Chandan bi sigurno bio savršen za manje zahtevnu kožu i negu tokom hladnih meseci.

Spisak prodavnica po gradovima u kojima možete kupiti ovaj sapun, osim Zelene apoteke, možete pogledati ovde.

DA LI KORISTITE AJURVEDSKU KOZMETIKU?
DA LI STE PROBALI OVAJ SAPUN?


Podelite:

0 komentara