Alverde balzam za kosu Badem & Argan


Oni koji me redovno čitaju znaju da sam pronašla savršeni balzam za moju kosu, ali da me uvek đavo tera da probam i nešto drugo :)  Lepo je što znaš da uvek možeš da se vratiš onom koji ti više odgovara :)
Badem & Argan sam rešila da probam jer mi se kosa od proleća dosta osušila i oštetila, pa sam htela da vidim da li će mi Alverde balzam koji ima oznaku da je za suvu i oštećenu kosu možda više odgovarati od onog za lakše raščešljavanje. Ali, istina je ta da nam samo balzam neće pomoći oko oštećenih krajeva. Najbolje je ako od balzama očekujete da vam razmrsi kosu i da je omekša. Ostalo ipak rade neki drugi proizvodi, kao što su razne maske i pakovanja.

Baderm & Argan balzam dolazi u standardnom pakovanju za Alverde balzame, sadrži 200 ml proizvoda i košta 315 dinara. Ovaj gusti balzam lepo miriše, ali se taj miris, standardno, ne zadržava dugo na kosi. Ja ga, posle pranja kose Alverde šamponom, držim što je duže moguće, a to je nekih 10ak minuta, jer sam primetila da svi Alverde balzami tako omogućavaju veću mekoću i lakše raščešljavanje. Ispiranje je odlično a kosa klizi pod prstima, a ja taj osećaj obožavam!

Međutim, kosa je mnogo mekša sa balzamom Cvet limuna & Kajsija, tako da ću se vratiti njemu :)


Alverde nam poručuje da je ovo balzam koji će intenzivno negovati i regenerisati našu kosu. Mislim da smo sada toliko pametne da znamo da tako nešto ne postoji ;)
Nega je zadovoljavajuća za jedan balzam, ali ako imate suvu i oštećenu kosu i ako je stalno tretirate toplotom (pogotovo sada kada je zima), ovaj balzam jednostavno neće biti dovoljnan. Ja dodajem malo Alverde putera Avokado i Ši puter pre sušenja kose fenom.
Alverde kaže da sprečava isušivanje i lomljenje kose, ali i to je malo prenaduvano, zar ne? Šalovi, kape, gumice, torbe na ramenu, padavine... Da balzam može da neutrališe sve to, ne bi koštao 300 dinara :)


Sastav ovog balzama se razlikuje od već toliko puta pomenutog Cveta limuna, ali i od balzama Avokado & Ši puter. Badem & Argan u većoj meri sadrže sojino ulje, koje bi verovatno trebalo da obezbedi tu hidrataciju. Tu su i argan i slatki badem negde na sredini, a ne na kraju, što ume da se vidi kod nekih drugih drogerisjkih balzama :)

Sve u svemu, ovo je jedan sasvim ok i zadovoljavajući balzam ako imate normlanu, pa čak i suvu kosu, a ne očekujete čudo! Kosa će vam definitivno biti mekša i lakše će se raščešljavati.

DA LI STE PROBALE OVAJ BALZAM? KAKO SE VAMA POKAZAO?

Podelite:

0 komentara