Alverde balzam za usne ZF 20


Krajem leta sam primetila novi balzam za usne od Alverdea i baš se obradovala. Možda se ovaj balzam pojavio još tokom leta, što je i logično jer je jedini koji sadrži zaštitni faktor i upravo je namenjen zaštiti od sunca. Ove godine nisam išla na more i nije mi baš bio potreban balzam kao takav, ali kako uvek imam dobru volju da probam Alverde novitete a i sve nove prirodne balzame za usne, vrlo brzo je završio u mojoj dm korpi.


Ovaj balzam teži poznatih 4.8 g i platila sam ga nekih 170 dinara, mada mislim da sam imala neki popust, ali nemojte me držati za reč. Vizuelno veoma podseća na Neven i Vanilu & Mandarinu, pa ga vrlo lako možete pomešati, što mi se ne sviđa. Međutim, pravo razočaranje je nastupilo kada sam ga otvorila i namazala na usne. Ovo labelo je tolik otvrdo i gusto i ostavlja gotovo kreč beli trag :(


Sama aplikacija traje i traje, jedno 5-6 mazanja u krug da biste imali osećaj da imate neku zaštitu na usnama, a onda kada se pogledate, imate šta i da vidite. Usne su mrtvački bele i što je još gore, taj sloj se teško i skida! Ja ovo ne bih nosila ni na moru, a kamo li ovako. Na slici deluje bolje nego uživo :) Nanosim ga samo pred spavanje, i to tek da bih ga potrošila.


Alverde nam govori da je ovaj balzam od šizandre, koja je fenomenalna biljka. Ima zaštitni faktor 20, preporučuje se i bebama. Vodootporno je.


Sastav je sličan svim Alvede balzamima, sa semenom ricinusovog ulja kao većinskim vlasnikom. Međutim, pruža slabiju hidrataciju a o efektu na usnama se više ne bih žalila :/ Sigurno više neću kupiti ovaj balzam!

DA LI STE GA VI KUPILI? Podelite:

10 komentara

 1. E, Anči, ja pratim Ana forum i tamo sam i videla da ovaj ne valja.. ako ne uspem da nađem tamo, onda tražim strane recenzije pa makar radio google translate :p

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Ma ja ga uopšte nisam sa namerom kupila, nego ga videla tamo i kao 'ajde da probam.
   Inače, ja googlam samo proizvode za lice :D :D :D

   Избриши
 2. Normalno da ostavlja beli trag kada ima toliko titanijum dioksida (mineralni filter).

  ОдговориИзбриши
 3. Steta sto je tvrd i ostavlja beli trag :/ Ja volim balzame za usta i imam ih gomilu i nikada nisam naisla na nesto ovogg tipa :)

  ОдговориИзбриши
 4. Bijel je zbog sastojaka, nosila bih ga na plaži baš zato što se teško skida pa se ne bi odmah isprao u vodi.

  ОдговориИзбриши
 5. Ako je toliko tvrd, probaj da ga malo zagriješ prije upotrebe, tako će biti mekši. :) Isto tako, nećeš morati prelaziti njime preko usana puno puta, dovoljno je jednom ili dvaput, zaštita je sigurno tu iako se možda ne osjeti. :)

  ОдговориИзбриши