Moja prva godina blogovanja, ali ne i prvi rođendan ovog bloga


Pre nego što kažete WTF? moram da vam objasnim zašto ovaj blog nema svoj rođendan, šmrc šmrc! Jednostavno, ja ne znam kada je rođen! Kako?
Pa eto, nisam razmišljala o tome kada sam ga stvarala. Krenuo je u jednom pravcu a završio u drugom. Krenula sam da ga pišem sa ciljem da nabrojim sve stvari koje sam koristila tokom celog mog života u borbi protiv akni, pa otuda i naziv Kozmetički dnevnik. Tada nisam fotografisala, čitala sastav proizvoda, razmišljala o tome šta koristim... A onda je krenulo u drugom pravcu, počela sam da recenziram svu kozmetiku koju koristim a najveću pažnju da obraćam na sastav. U svoj toj konfuziji šta hoću od ovog bloga, počela sam da brišem neke postove, među njima i taj famozni prvi, po kojem bih sa sigurnošću znala kada je rođen Kozmetički dnevnik i šta je u horoskopu :)
Ja danas samo znam da je rođen negde u prvoj polovini novembra 2013. Bar mislim. U stvari, trebalo bi da je tako.

Kako god, znam sigurno da je prva godina prošla! Konfuzno, bez nadanja i očekivanja, kao hobi za koji i ne znate da vam je hobi. Samo blogovanje me je oduvek privlačilo i čitala sam i pratila par njih, uglavnom kozmetičkih jer su recenzije proizvoda nešto što zanima svaku devojku, kozmetički osvešćenu :)


 Za ovih godinu dana sam sačuvala (da ne kažem napisala) preko 130 tekstova. Promenila stajling bloga 2-3 puta. Upoznala puno devojaka i dobila par odličnih saveta i sugestija u vezi nege. Preko bloga saznala za na desetine kozmetičkih kuća za koje nikad nisam čula. 
Sve pratioce bloga (preko Bloglovin'a, Facebooka ili Emaila) sam stekla bez ijednog jedinog poziva ili reklame, na šta sam vrlo ponosna, iako su to stvarno skromni brojevi u pitanju. U globalu, ovaj blog me čini srećnom, pogotovo kada vidim ili čujem da je nekome pomogao. Neprocenjivo!

Statistički gledano, ovaj blog ima skoro 36 000 pregleda, najviše čitalaca mu donosi Google.rs, a najveći broj onih koja ga čitaju dolazi iz Srbije. Najčitaniji post je Dr. Wolff Aknefug Oxid Wash Suspenzija za kožu, koji je napisan još u februaru! Baš sam htela da ga neki tekst prestigne, ali svake nedelje dolaze njegovi novi čitaoci, što je za mene misterija :)

Hvala svima koji me prate, čitaju i komentarišu! Hvala na svim savetima, idejama i interesovanju. Pišite o svemu o čemu biste voleli da čitate ovde, o svemu o čemu biste voleli da pišem. Trudim se da ispoštujem svakoga i svačije želje, bar one koje su u mojoj moći. Ovom prilikom se izvinjavam dobrim ljudima koji čekaju neke moje odgovore na mailove, odgovoriću čim pre :*

Voli vas vaša Ana T.


Podelite:

2 komentara