Manna premijum puter od manga


Ovaj puter sam kupila tokom Mannine velike avgustovske akcije čišćenja magacina za 250 dinara. Međutim, ostalo je još primeraka ovog putera, po istoj ceni, koja se zaista isplati i ima sve moje preporuke!
Ovaj puter koristim već više od dve nedelje 2-3 puta dnevno, uglavnom ujutru i uveče, nakon umivanja Ebanovinom.
Razlikuje se od svih putera koje sam probala: nije ni ultra mek kao kajsija ali nije ni tvrd kao puter sa geranijumom i ylang-ylangom, već je nešto između. Dođe nekako penast i vazdušast, lako se nanosi i lepo upija u kožu. Ima prijatan i čist miris i na licu ostavlja lep zdravi sjaj, koža izgleda sveže i mekano.
Iz Manne ga većinom preporučuju za suvu kožu i za podmlađivanje. Ja bih se složila i mislim da bi bio odličan i kao okoloočna krema. Dovoljna je vrlo mala količina da prekrije celo lice, kao kod svih Manninih proizvoda, zato su njihovi proizvodi odlična investicija na duže staze.
Što se mog problema, akni i ožiljaka&fleka tiče, nije savršen, ali nije da ne radi posao uopšte. Međutim, kada naiđe veoma stresni period, obrazi opet buknu, ali to kraće traje i nije kako je umelo da bude, dok sam koristila kreme sa veštačkim i štetnim sasojcima. Boljitak se primećuje, ali mislim da će biti potrebno više vremena nego sa nekim puterom koji je u većoj meri pogodniji za moj tip i stanje kože.


Ovaj puter ima samo jedan sastojak i potpuno je čist. Ono što me je prijatno iznenadilo je to da ne masti kožu ispod pudera onako kako sam ja mislila da će je mastiti. Mnoge kreme su mi bile gore nego puter od manga. Zimi ga verovatno neću ni osetiti ispod pudera, mada mi dotle neće trajati :)

Sve u svemu, ovaj puter ima sve moje pohvale i najpre bih ga preporučila osobama sa suvom kožom a onda i svima ostalima jer je zaista neškodljiv i bolji od svake kreme koju sam koristila. Svakim novim danom lice će vam sigurno izgledati i biti zdravije i lepše!

Dodatak 1. oktobar 2014.

Posle mesec dana korišćenja, puter je počeo da mi previše masti lice, a samim tim i upaljuje postojeće akne i izaziva nove, pogotovo tokom PMSa. Osim toga, po čelu su počele da mi izbijaju sitne bubuljice, svakim danom sve više i više. Prestala sam sa korišćenjem ovog putera i zamenila ga Premijum Shea puterom i lice je počelo da se poboljšava, sitne bubuljice su nakon 3-4 dana počele da nestaju i sve ih je manje. Posle nedelju dana ih gotovo više i nema. Akne su se smirile. Došla sam do zaključka da mi ovaj puter definitivno ne odgovara i mislim da svaki Manna proizvod koji u sebi nema shea puter ne odgovara mojoj problematičnoj koži. To ću još malo da istražujem :)

Inače, puter od maga je super za kožu tela i kao okoloočna krema.

Podelite:

1 komentara